Evenimente medicale: abordare strategică și inovație

Data :

Industria evenimentelor, denumită internaţional MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions), cuprinde orice formă de eveniment public sau corporate. În România, această industrie s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și este în continuă dezvoltare, mai ales în domeniul corporate.

Fie că vorbim despre conferințe, simpozioane, training-uri, team building-uri, evenimentele sunt cel mai cautat mod de interacțiune pentru dezvoltarea mediului de afaceri, dezvoltare personală, educațională, schimb de experiență sau prezentarea unor inovații.

Industria de evenimente are un anumit tip de dinamism în special pe segmentul de conferinţe şi seminarii pe domenii tematice.

În domeniul sănătății ca și în alte domenii, evenimentele sunt o parte importantă a strategiei de marketing și PR înglobând și orice altă formă de comunicare.

În particular, în domeniul medical, pentru organizarea de diferite tipologii de evenimente fie că discutăm de organizarea congreselor și simpozioanelor, sau a anumitor cursuri este necesară o abordare profesionistă, corectă și care să se desfășoare în concordanță cu reglementările, ghidurile și codurile aplicabile. De asemenea abordarea strategică a fiecărei manifestări pentru atingerea obiectivelor, trebuie să reprezinte unul din taskurile principale ale organizatorilor de evenimente. Conform profesioniștilor din sănătate, manifestările științifice din domeniul medical trebuie să fie organizate științific de societăți profesionale acreditate și sunt necesare pentru acumularea de noi cunoștinte în raport cu practica medicală, dezbaterea unor subiecte de interes, efectuarea schimbului de cunoștințe, dar și prezentarea ultimelor inovații din domeniu.

Organizatorul logistic sau compania care realizează managementul logistic al evenimentului trebuie să se îngrijească de buna desfășurare a manifestării în concordanță cu cerințele de organizare, dar și cu respectarea standardelor.

Sănătatea Press Group – companie care realizează managementul logistic pentru diferite manifestări din domeniu are o echipă cu experiență în organizarea de evenimente pe sănătate și oferă o abordare corectă, strategică și inovativă a fiecărui eveniment pe care îl organizează.

Sanatatea press group